Hoppa till innehåll

#27 ”Skolan skär ner hans stöd successivt med osthyvelsprincipen -lite i taget”

Hur har ditt barn det i skolan?

Han går i mellanstadiet och får allt svårare att orka skolans värld. Skolan skär ner hans stöd successivt med ”osthyvelsprincipen”, dvs lite i taget. Tydligt att det är av ekonomiska skäl. Det som gör mest ont är att vi bor i en av Sveriges ”rikare” kommuner som gärna skryter med sänkta skatter. Är så rädd för den dag då det inte går längre, vi har varit nära den situationen tidigare och vill inte att han ska behöva hamna där igen.

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Resurser som finns på riktigt och inte bara ”på pappret”. Men framförallt drömmer jag om en skola där alla som arbetar med barnen har kunskap om NPF och att de har förutsättningar att göra ett bra jobb.

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Sluta dumspara på skolan- gör kalkylen mer långsiktigt och prioritera insatser som ger långsiktiga resultat för barn med särskilda behov

/Förälder