Hoppa till innehåll

#29 ”Vi fick efter sex års kamp göra en utredning där det visade sig att vårt barn hade adhd, autism och tics”

Hur har ditt barn det i skolan?

Vi ville ha en resurs eller stöd till vårt barn och göra en utredning. Vi pratade med rektorn och hade även med oss skollagen där det står att alla barn har rätt till det stöd de behöver, men rektorn sa att vårt barn antagligen inte kommer att få något stöd. Vi fick till slut efter sex års kamp göra en utredning där det visade sig att vårt barn hade adhd, autism och ticks. Nu går vårt barn även under lagen om LSS och har rätt till stöd i skolan. Tiden går och rektorn gör ingenting för att ge vårt barn något stöd. Till slut anmäler vi rektorn och skolan. Rektorn blir arg och ringer till oss och skäller ut oss. Vi talar om för rektorn att vi alltid kommer vara på vårt barns sida och se till vårt barns bästa och händer inget går vi vidare och gör en till anmälan. Då plötsligt fick vårt barn en egen lärplatta plus en egen resurs.

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

En bedömning om vilket stöd alla behöver bör göras så snart som möjligt. Lärarna behöver stöd och resurser för detta och stöd från rektorn. Anställ specialpedagoger, ha samarbete med läkare och psykologer, fysioteraputer, logopeder m.fl.

/Förälder