Hoppa till innehåll

#279 Tack och lov för särskild undervisningsgrupp. Jag älskar det stället. De räddar liv och avvärjer utanförskap. Några månader in på terminen är dottern en lycklig unge som gör framsteg varje dag.

Hur har ditt barn det i skolan?

Från 2:an till 6:an har jag påtalat, tjatat, krävt och hela tiden noga lagt band på mig själv för att bibehålla ett gott samarbetsklimat. Under några år känt mig som en Münchhausen by proxy-mamma, att jag överdrev, såg problem som inte fanns. I sjuan eskalerade allt med dagliga panikattacker x flera för barnet. Sitta ensam i grupprum utan stöd för sin dyslexi och sin adhd. Få skäll för att hon tappar bort saker, och för att hon reglerar sina ångestsymtom med skärm. Anpassningar som inte slår igenom för alla ämnen. F-varning. Panikartade utspel från lärare om att ta bort ämnen.

Under jullovet kom första suicidförsöket, snart följt av ett till. Tack och lov ny skola från vårterminen, direkt erbjudande om särskild undervisningsgrupp. Kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar det stället. De räddar liv, och avvärjer utanförskap. Några månader in på terminen är dottern en lycklig unge som gör framsteg varje dag och rör sig med självklarhet ute i samhället.