Hoppa till innehåll

#73 Svårt att hänga med i klassrummet då det är alldeles för stor grupp och oftast hänger inte hen med på vad som ska göras och har börjat tänka på annat eller störts av ljud under genomgången.

Hur har ditt barn det i skolan?

Dåligt, Har svårt med att hantera sin ilska. Varje dag är det något som händer på rasten som gör att hen inte mår bra. Nu efter 4 års ständiga misslyckanden och konflikter vill hen inte går dit och har ångest och stor frånvaro. Svårt att hänga med i klassrummet då det är alldeles för stor grupp och oftast hänger inte hen med på vad som ska göras då hen har börjat tänka på annat eller störts av ljud under genomgången. En kämpig resa hittills, men det är inte läge att luta sig tillbaka.

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Mer synliga vuxna på rasterna som hjälper hen att lyckas med det sociala. Så att hen kommer till skolan och kan lägga energin på att försöka hålla fokus på lektionerna. Mer stöd under lektionerna så hen vet vad hen ska göra då hen inte orkar lyssna på genomgångar och ofta inte vet vad hen ska göra. Att dom vuxna är lyhörda, oftast är det något bakom som gör att hen inte vill utföra en uppgift.

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Genomgå en utbildning Mindre klasser, Mer vuxna Mer resurspersoner. Satsa på barnen när dom är små, Låt barnen kosta pengar, bygger vi starka unga som inte behöver känna sig misslyckade varje dag så får vi ett bättre samhälle. Vi kräver mer av barn med npf än vad vi kräver av vuxna, ta ansvar nu!