Hoppa till innehåll

#112 Kunskapen är oerhört låg bland kommunens tjänstemän som sitter på de avgörande besluten. Kommunernas politiker saknar totalt kunskapen trots att de sitter och beslutar och planerar på detta område.

Hur har ditt barn det i skolan?

Min dotter går nu på resursskola men vilket enormt slit för mig som förälder att få kommunen att placera henne där samt vilka oerhörda ansträngningar och jobb för mig som förälder att få kommuntjänstemännen som fattar beslut om barnet att få en plats i resursskola att få dessa kommun tjänstemän att förstå detta att alla barn inte är ”stöpta i samma form”. Kunskapen är oerhört låg bland kommunens tjänstemän som sitter på de avgörande besluten. Samt kommunernas politiker saknar totalt kunskapen trots att de sitter och beslutar och planerar på detta område. Makalöst och borde förbjudas. Inom alla andra yrken krävs ju kunskap och utbildning för yrket man utövar varför är det inte samma gällande kommuntjänstemän och kommunpolitiker?????? De får jobba med det utan kunskap????

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Det ska vara en självklarhet med resursskolor och placering i små grupper i en miljö som passar för de barn som behöver det för sitt lärande. Detta ska man inte som förälder behöva slita för. Dessutom , varför måste det vara små grupper och resursskolor som sitter ihop med de stora skolorna? De kan ju placeras på annan plats som är mer passande i miljön. 

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Uppfylla det jag beskriver ovan