Hoppa till innehåll

#204 Ingen anpassning förutom sista året då dom insåg att hen inte  kommer nå målen – då strök dom alla ämnen utom svenska engelska och matte. Men då var det försent och hen fick inga betyg.

Hur har ditt barn det i skolan?

Inget stöd alls i verkligheten under hela grundskolan.  Bara fina ord och ”vi lovar” att hen ska få egen resurs i skolan.. Dock ”försvann ” resursen efter några månader…igen och igen! Ingen anpassning förutom sista året då dom insåg att hen inte  kommer nå målen – då strök dom alla ämnen utom svenska engelska och matte. Men då var det försent och hen fick inga betyg. På skolavslutningen i sjätte klass då hen skulle byta skola terminen efter kom en lärare fram och sa att hen behöver mycket mycket stöd . Kanske tom en egen assistent.. så fegt att inte stå upp för hen under tiden hen var där!! Hens självförtroende var på noll och hen hade funderingar på varför hen ens fanns.. Allt förändrades i gymnasiet då hen fick en plats på resursskola med bara 7 elever med utbildade pedagoger  inom npf ! Hen fick självförtroendet tillbaka och lusten att leva . Fantastisk skola. Grundskolan däremot var förkastligt. 

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Anpassad miljö.   Resursskola med jämlika för att inte bli utanför och känna sig annorlunda. 

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Inse att alla barn inte passar in i samma mall.