Hoppa till innehåll

#284 Vi tog beslutet att sjukskriva sonen resten av terminen, två månader innan han borde ha gått ut grundskolan. Inga slutbetyg, kroppen nedstängd på grund av stress och självförtroendet på botten.

Hur har ditt barn det i skolan?

I går tog vi beslutet att min son sjukskriva resten av terminen, 2 månader innan han borde ha gått ut grundskolan. Inga slutbetyg, kroppen nedstängd pga stress och självförtroendet på botten. För 4 år sedan, när han gick i sexan, hamnade han i en djup depression efter att för länge ha accepterat en helt omöjlig skolsituation i en klass som löpte amok. Lärarna gjorde sitt bästa för att ordna upp klassen men stoppades av ledningen. Depressionen ledde till att han utreddes mer och han fick diagnos inom autismspektrat, Asperger. Efter det har det inte hänt mycket. Elevhälsan har försökt anpassa skolgången men då det alltid finns lärare som vägrar att anpassa så har det inte funkat. Nu så nära målet gick det inte längre. Han måste få tid till att återhämta sig, hitta förtroende för vuxna igen samt hitta motivation till att utvecklas så han kan se sitt mål.

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Nu är det för sent. Han tar en omväg och pausar skolan. 

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Statlig skola i Sverige så blir det mer rättvist i Sverige. Sätt in mer NPF kunskap i lärarutbildningen. Se behovet av lugna små klasser.