Hoppa till innehåll

#13 ”I efterhand har vi kopplat hans ångest och oro till krav på prestation gällande skolarbete. Sonen är hemma, vi sjukanmäler för att få giltig frånvaro”

Hur har ditt barn det i skolan?

Min då 10 år gamla son satt i kapprummet med en panikångestattack, ingen la märke till honom. Han skickade ett sms och jag ringde till kuratorn som skyndade sig ner. Efter en stund ringde hen mig och bad mig hämta sonen, de kunde inte komma ut ur det jobbiga. I efterhand har vi kopplat hans ångest och oro till krav på prestation gällande skolarbete. Sonen är hemma, vi sjukanmäler för att få giltig frånvaro, han orkar inte med arbetspass som är längre än 15 min och måste vila flera gånger om dagen. Han har en ny samtalskontakt via bup nu som fått fart på skolan så vi kanske äntligen kan få en anpassad skolgång med, förhoppningsvis, rätt stöd.

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Möjlighet till arbete i mindre grupper med större möjlighet till extra stöd. Sänkta krav i vissa ämnen och en mer fungerande studieplan som lättare kan anpassas efter behov.

/Förälder