Hoppa till innehåll

#14 ”Pandemin innebar många positiva saker för vår hemmakämpare. När det var digital undervisning för alla var barnet med”

Hur har ditt barn det i skolan?

Mitt barn snart 15 år går inte TILL skolan men kämpar hemma sedan 1,5 år med att klara uppgifter på distans. Det är inga speciella uppgifter utan försöker följa den planering och det material som läggs ut i det allmänna digitala klassrummet. En del saknas såklart, sånt som presenteras på genomgångar t ex. Allt hänger på att jag som förälder kunnat jobba hemifrån under pandemin. Men det är tärande för oss båda att vara förälder, kbt-terapeut och lärare. .. Plus att jag också ska jobba. Och vara mamma till det yngre syskonet och fru. Är så trött!

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Ärligt talat vet jag inte. Just nu känns det högst oklart vad målet är och om vi alla strävar efter samma mål. Det finns så mycket gamla strukturer som lever kvar. Som att barnet ska lära sig/trons sig att passa in i skolmiljön, som står över kunskapsinhämtning som faktiskt kan ske på andra sätt. Helt ärligt så innebar pandemin många positiva saker för vår hemmakämpare. När det var digital undervisning i perioder för alla var barnet med. Men nu är vi tillbaka delvis till att det viktiga är att komma till skolbyggnaden. Jag tror att en-till-en undervisning i ett ”eget” litet rum skulle funka. Har inte ens orkat/vågat lyfta, känns som att jag borde tycka att barnet absolut ska tillbaka till det ”normala”. Det normala som barnet inte efterfrågar eller motiveras av eftersom kompisarna inte finns i skolan.

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Släpp tanken på inkludering till varje pris, skapa möjligheter till många fler mindre grupper med hög lärartäthet med npf kompetens.

/Förälder