Hoppa till innehåll

#38 Hon upplever att hon ligger efter Vilket skapar stress, men även en känsla av att hon inte räcker till eller duger som hon är.

Hur har ditt barn det i skolan?

Min dotter har haft svårt att hänga med i skolan redan i förskoleklass. Hon har ofta haft ont i magen eller på annat sätt känt sig sjuk för att slippa gå till skolan. Varje dag var en kamp för att få henne dit. Hon grät ofta i skolan och jag fick många samtal hem. Nu i mellanstadiet får hon även panikattacker. Hon upplever att hon ligger efter och blir jämförd med de bättre eleverna. Vilket skapar stress, men även en känsla av att hon inte räcker till eller duger som hon är.

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Individuell utbildningsplan i hennes tempo. Lägre krav som går att leva upp till utan att må dåligt. Mindre klasser och mindre distraktion. Empatiska och lyhörda lärare som stöttar.

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Idag finns stressen om bra betyg redan i alldeles för låg ålder. ”Får man inte bra betyg kommer man inte in på gymnasiet” och får man inte bra betyg i gymnasiet är det kört. Så varför inte skapa skolor som inte bygger enbart på betyg? Det borde finnas andra metoder för att bedöma lämplighet och kunskap inför en utbildning.

/Förälder