Hoppa till innehåll

#41 Hon skulle behöva en resurs som är i klassrummet med sina klasskompisar som det var förr i tiden.

Hur har ditt barn det i skolan?

Hon kämpar och kämpar ofta når hon inte målen är helt slut efter varje skoldag mår psykiskt dåligt och har mycket ångest som går utöver allt. Mycket bråk hemma är ledsen ofta och känner sig värdelös hur mycket vi än försöker visa motsatsen.

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Lärare i skolan behöver utbildas mer i diagnoser inte bara speciallärare. Och hur dom barnen kan fångas upp tidigare. Man ska ha tur när det gäller lärare. Hon skulle behöva en resurs som är i klassrummet med sina klasskompisar som det var förr i tiden. Att lärarna använder ett språk som är begripligt och att dom minskar massan av text så det blir lättare att specificera exakt på det som är nödvändigt att kunna till prov. Ofta massa text som blir omöjligt att ta ur fakta och sen pluggar man på fel del som inte kom med på provet tex. Vill se bättre samarbete mellan lärare och rektor och spec lärare

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Tex tillåta muntliga nationella prov. Alltid ha tillgängliga resurser i klasserna 1 eller 2 st. Det borde va obligatoriskt att betygen skickas hem efter skolavslutningen som ofta blir helt ångestladdad. När man kämpar och får dåliga betyg när kompisar mer eller mindre tvingar en att visa .borde vara förbjudet som gjort för kränkningar och mobbing bara så enkel sak. Alla har inte samma rätt till lika kunskap. Skolorna borde få en haverikommission.

/Förälder