Hoppa till innehåll

#43 Allt handlar om pengar, tyvärr. Jag skulle tro att om det var mindre klasser och mindre administration så skulle många problem lösas

Hur har ditt barn det i skolan?

Min son har det kämpigt i skolan. Dels med inlärning men också sociala samspelet med de andra barnen. Till slut efter en massa möten hit och dit så sa hans lärare. – Jag vet inte mer vad jag kan göra här. Ni har inte funderat på om han har någon typ av NPF? Får han en diagnos så får vi mer stöd så vi kan hjälpa honom. Då gick jag i taket och bad om möte med rektorn. Även om han nu då skulle ha en diagnos så hjälper det ju inte honom här och nu. Det är 28 barn i klassen och flera barn med speciella behov. Förstår att läraren inte kan finnas där för alla olika behov som finns. Men han måste ju ändå få den hjälpen han behöver han också…Allt handlar om pengar. Jag skulle tro att om det var mindre klasser och mindre administration så skulle många problem lösas.

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Allt handlar om pengar, tyvärr. Jag skulle tro att om det var mindre klasser och mindre administration så skulle många problem lösas.

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Jag skulle tro att om det var mindre klasser och mindre administration så skulle många problem lösas. Och dessutom tycker inte jag att man måste ha en diagnos på papper för att läraren ska få de resurser som behövs.

/Förälder