Hoppa till innehåll

#57 Det finns en skollag, men den fungerar inte. Som förälder upplever man att ingen hjälp går att få, till slut stupar hela familjen…

Hur har ditt barn det i skolan?

Mitt barn ger aldrig upp. Han vet att det inte är hans fel. Skolan dränerar honom på energi och leder till utmattning. Den ständiga kampen har lett till diagnos depression. Han kan allt men klarar inte av att visa sina kunskaper på det sätt som skolan kräver.

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Anpassad undervisning, en-till-en-undervisning där det behövs. Professionellt stöd (behandlare, psykolog, familjeterapi, miljöterapi med mera). Jag har kämpat för att mitt barn ska få hjälp i alla år, genom att vända mig till socialförvaltningen (som ansvara för detta), som tyvärr inte har kompetens på området och omöjliga att ”vinna” över. Inte hjälper det att gå till förvaltningsrätten då de uppenbarligen går på socialförvaltningens spår, trots att vi har både rekommendationer från både psykologer, barn och ungdomspsykiatrin och skolor. Det finns en skollag, men den fungerar inte. Som förälder upplever man att ingen hjälp går att få, till slut stupar hela familjen…

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

De barn / ungdomar som behöver måste få hjälp från början. Det ska vara en självklarhet, inte en kamp mot systemet. Jag vet bara att miljöterapiskolor som gamla Liljanskolan och Magelungen har utformat en väl fungerande verksamhet.

/Förälder