Hoppa till innehåll

#58 Lyssna på föräldrar och den skolpersonal som verkligen kan se problematiken. Lyssna, lyssna, lyssna – och agera! Nu!

Hur har ditt barn det i skolan?

Gått igenom så vansinnigt mycket men mitt barn har t.ex. inte haft fungerande skolgång sen vt åk 6, trots påtryckningar av oss föräldrar men även barnet själv. Försökte få till åtgärdsprogram och låg på skolan, som hävdade att det inte gick att göra något om inte barnet var där. Problemet var bara att när barnet var i skolan, ofta, trots att det kändes jobbigt, så hävdade lärarna att det inte gick att göra åtgärdsprogram i alla fall. Den berörda läraren hade nämligen inte kompetens till det.

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Någon som tror på mitt barn, som inte ger upp och som vågar och har möjlighet att tänka utanför boxen. Någon som förstår att alla inte funkar på samma sätt och att det krävs olika lösningar för alla barn, inte bara en enda.

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Lyssna på föräldrar och den skolpersonal som verkligen kan se problematiken. Lyssna, lyssna, lyssna – och agera! Nu!

/Förälder