Hoppa till innehåll

#63 Vi går sönder och dom trampar på oss genom sitt felagerande och icke-agerande. Detta är en fruktansvärd situation där ett barn som inte fyllt 13 år känner att ingen bryr sig.

Hur har ditt barn det i skolan?

Mitt barn går inte längre till skolan. Varit nästan helt frånvarande i 4 år. Mitt barn är 12 år. Hon tillhör ett mindre sammanhang men kunskapen och intresset för mitt barn finns inte. Ingen vet vad dom ska göra och tiden går. Mitt barn försöker orka varje dag men skolan tror inte på oss. Vi går sönder och dom trampar på oss genom sitt felagerande och icke agerande. Detta är en fruktansvärd situation där ett barn som inte fyllt 13 år känner att ingen bryr sig. Vid 9 års ålder ville hon dö. Vi kämpar i motvind för vårt barn men all hjälp som sägs ska finnas är långt ifrån sanning.

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Mitt barn behöver en person/resurs som är trygg och ärligt vill hjälpa. Vi behöver en skola där lärarna uppmuntrar istället för att säga dumma saker. Och nej. Det får vi inte. Vi är glada om dom någon gång hör av sig och frågar hur vi mår istället för att fråga varför vi inte går.

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Se verkligheten. Ta del av föräldrars kunskap och vittnesmål om hur det fungerar eller inte fungerar. Släpp stoltheten och våga säga att ni gjort fel. Be om ursäkt och ta hjälp i att förstå hur man kan skapa en skola för ALLA. Innan fler barn drabbas