Hoppa till innehåll

#76 Hela vår familj är starkt påverkade och modern är svårt utmattad och sjukskriven sen många år bla för att skolan istället för att hjälpa, skickar orosanmälningar och lägger ansvaret på föräldrar och hem.

Hur har ditt barn det i skolan?

Mitt barn går i 3.e klass och han har varit annorlunda och utanför redan ifrån nollan. Skolångest har varit med redan ifrån start, men efter att han inte fick en trygg tillvaro och det stöd han behövde så eskalerade hans ångest lavinartat under hösten i 1.an. Resulterar i ett barn som kämpar med att orka leva och våga ta sig utanför sin trygghetszon och har en svår kamp att vara delaktig i aktivitet på fritiden som att leka med kompisar och gå utanför dörren. Hela vår familj är starkt påverkade och modern är svårt utmattad och sjukskriven sen många år bla för att skolan istället för att hjälpa, skickar orosanmälningar och lägger ansvaret på föräldrar och hem istället. Det är sorgligt och ofattbart att det kan gå så här fel i ett land med vår kapacitet.

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Skolan gör det dem ska på pappret, men resultatet är ändå förödande. Mycket för att föräldrarnas röst inte blir hörd. Samt att skolan endast tittar på barnets mående under de timmar han är i skolan och det är inte där som han visar sin ångest.

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Läxfritt så att barnet kan ha tid att jobba med sina sociala och fysiska färdigheter. Mindre friktion i hemmet, då mycket tid går åt att kämpa, tjata och bråka om att göra läxor. I skolan ska man jobba emot psykiskt välmående och trygga barn istället för bedömning av deras kunskap. Mår ett barn bra och inte är rädd eller tvingas att kontrollera sig så kommer kunskapen automatiskt. Barns hjärna utvecklas inte som den ska i en fientlig miljö.