Hoppa till innehåll

#78 Visionen om en skola för alla dränerar alla oss inom skolan. Vi sliter håret och anpassar, anpassar och anpassar fast vi vet att vi inte är i närheten av den anpassningen som egentligen behövs.

Hur har barnen det i skolan?

Visionen om en skola för alla dränerar alla oss inom skolan. Vi sliter håret och anpassar, anpassar och anpassar fast vi vet att vi inte är i närheten av den anpassningen som egentligen behövs. Jag står varje dag i klassrummet och önskar att jag hade kunnat vara minst tre personer . Att jag hade haft utrymme för elever att kunna gå undan. Hunnit anpassa undervisningen ytterligare. Men jag har flera elever med flera olika behov vilket resulterar i att det blir något mellanting. Jag ser så stor potential i mina elever och grämer mig så att jag inte lyckas hela vägen. Har nu sagt upp mig från mitt jobb och byter yrke helt. Det drömyrke jag haft sen jag var liten endast för att jag känner mig otillräcklig varje dag.

Vilket stöd upplever du behövs för att barnen ska klara av skolan?

Möjlighet till mindre undervisningsgrupper. Fler personal med kunskaper inom olika områden. Kuratorer, socialpedagoger, lärare, speclärare och allt där i mellan, det behövs fler.

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Vi måste sluta tro att alla elever mår bra av samma skolgång. Det måste finnas mindre undervisningsgrupper. Personalen måste få kosta och prioriteras. Lyssna på oss som är i verkligheten. Ingen av mina elever mår bättre av att jag skriver olika planer eller analyser i ett fint formulär. Det måste bli handling nu.