Hoppa till innehåll

#97 Vi har krigat och kämpat i fem år med skolan om att få rätt anpassningar. Hon slutar snart 5:e klass och är underkänd i alla ämnen, trots att hon egentligen är särbegåvad i många ämnen.

Hur har ditt barn det i skolan?

Skolan har brutit ner mitt barn fullständigt, så pass att hon utvecklat svår ångest. Vi har krigat och kämpat i 5 år med skolan om att få rätt anpassningar. Hon slutar snart 5:e klass och är underkänd i alla ämnen, trots att hon egentligen är särbegåvad/ överbegåvad i många ämnen. Men så fort hon kommer till skolan så brister det i anpassningar och hon klarar inte av att stanna. Hemmasittande nästan varje dag. Och en mamma som är totalt utbränd pga allt kämpande varje evigaste dag. 

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Utbildad, erfaren, kompetent resurs inom NPF och framförallt genuin person som vet hur man bemöter barn med diagnoser. Anpassat schema och tider tex. Samt mindre grupper på skolorna för dessa barn. 

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Börja med att se hur allvarligt problemet har blivit för tusentals barn i vårt land och att börja lyssna på oss om vad som behöver ändras. Det måste få lov att kosta pengar. Det är våra barn det handlar om som ska ta över samhället så småningom. ” Gör om, gör rätt” !!!