Hoppa till innehåll

#107 Hon beskriver det själv som att skolan har gjort så det är kaos i hennes hjärna och att hon inte kan tänka bra längre.

Hur har ditt barn det i skolan?

Min dotter går i år 2:an och fick nyligen diagnosen autism. Hon är hemmasittare sen november förra året. Hon beskriver det själv som att skolan har gjort så det är kaos i hennes hjärna och att hon inte kan tänka bra längre. Hon tappar bort saker hela tiden och blir lätt stressad. Jag ser det som att hon är utmattad pga skolan. Skolan försöker anpassa för att få tillbaka henne, men det känns som att de tror att hon ska kunna komma tillbaka till samma situation…. Det är svårt att få skolan att inse att hon aldrig kommer klara av en ”normal” skolmiljö, varken i klassrummet, på rasten eller i matsalen. Det är hemskt att man är tvungen att försöka få sitt barn till en miljö som får henne att må dåligt. 

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

En liten grupp, både i skolarbete, rast och matsituation. Kunskap och förståelse för npf hos skolpersonal. 

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Ändra kursplanen, ha mål som alla kan uppnå. Jobba för att stärka elever istället för att ge dom psykisk ohälsa.