Hoppa till innehåll

#114 Det är inte ovanligt att få meddelanden från skolan om att han måste vara ”ledig” för det inte finns någon pedagog som kan vara med honom. När han hade det som tuffast så fick han inte komma till skolan alls på flera veckor.

Hur har ditt barn det i skolan?

Min son har ADHD/autism och går i 8an. Han är i skolan ca tre timmar om dagen, ensam i ett rum med en assistent som saknar utbildning. Han vill så hemskt gärna få vara med de andra i den lilla klassen han tillhör, men efter flera incidenter så får han inte försöka längre. Det är inte ovanligt att få meddelanden från skolan om att han måste vara ”ledig” för det inte finns någon pedagog som kan vara med honom. När han hade det som tuffast så fick han inte komma till skolan alls på flera veckor. Rektorn påstod att det var en överenskommelse med oss föräldrar, men vi är konstant inmålade i ett hörn där vi bara vill att skolan inte ska knäcka hans självförtroende/självkänsla fullständigt. Om det inte var skolplikt så skulle han få stanna hemma för jag vill inte ha honom där. Det är tre timmar barnförvaring och jag är så fruktansvärt orolig för hans framtid. Han saknar så mycket kunskaper, har inte grunder i matte osv men ibland säger skolan att han får betyg i ngt ändå. Det är omöjligt. Jag är själv lärare och han saknar alldeles för mycket för att nå målen. Försöker de få det att se bättre ut än vad det är? Jag vet inte. Jag har inget förtroende kvar.

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Jag önskar jag visste vad som skulle hjälpa honom men jag vet att han inte får det. Han får inte ens chansen att prova vara med de andra. De försöker inte ens hitta lösningar. Han får sitta ensam i ett rum med en assistent utan utbildning. Som att det duger.

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Inte inkludera till vilket pris som helst. Ha utbildad, kunnig personal. Jag önskar att det fanns någon form av npf-skola någonstans med folk som faktiskt vet vad de håller på med och som inte förstör min sons framtid.