Hoppa till innehåll

#120 Hen känner sig uppgiven när den nya assistenten inte dyker upp eller hjälper på lektionerna med att förklara begrepp eller ta anteckningar, utan han får själv till svar ”jag var också dålig i skolan”.

Hur har ditt barn det i skolan?

Skolgången är svår trivs med vännerna i klassen. Låg och mellanstadiet fungerade bra en en proffsig assistent och engagerade klasslärare. Högstadiet (samma skola) har varit katastrof trots att vi redan i åk 5 flaggade om att vår son har stora svårigheter synskadad, grav språkstörningar och dyslexi. Hen känner sig uppgiven när den nya assistent inte dyker upp eller hjälper på lektionerna med att förklara begrepp eller ta anteckningar utan han får själv till svar jag var också dålig i skolan. Ingen vet vad den andra gör. Lärare som hela tiden glömmer eller säger du får ta provet om två veckor istället när provet är samma dag. Finns åtgärdsprogram som inte följs. 

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

En bra assistent som tar det samlade ansvaret. Veckorna som planeras upp när saker och ting skall genomföras eller när assistent är frånvarande. Lärare och assistent som skickar mig alla anteckningar att jag skall gå igenom lektionerna igen (är lärare själv)

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Minska grupperna, mer specialpedagoger, ta bort alla admin från lärare, låt dem slippa enkäter etc. Inga outbildade assistenter (assistent utbildning värdelös) i skolan.