Hoppa till innehåll

#121 Vi har gjort allt vi kan. Haft kontakt med BUP sedan hon var tre år, själva larmat till socialtjänsten. Sökt hjälp hos habilitering och berättat om vår rädsla för att hon ska bli hemmasittare. Nu är hon hemma.

Hur har ditt barn det i skolan?

Min dotter är 15 år. Hon har lätt för att lära men haft svårt att orka skolan. Hon har add och autism. Vi har gjort allt vi kan. Haft kontakt med bup sedan hon var tre år, själva larmat till socialtjänsten. Sökt hjälp hos habilitering och berättat om vår rädsla för att hon ska bli hemmasittare till skolan. Nu är hon hemma. Varken nuvarande eller tidigare skola har varit oroliga när hon börjat vara borta från skolan. Jag är utbildad lärare, rektor och specialpedagog. Har även arbetat på Skolinspektionen. Trots detta vet jag inte vad jag ska göra. Har kontaktat ansvariga politiker och sökt resursskola men utan framgång. 

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Färre lärare och sociala kontakter. Hon måste få orka med skolan.

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Fler resursskolor och att de reagerar tidigt och ger extra anpassningar och särskilt stöd. Uppmärksamma frånvarande elever