Hoppa till innehåll

#123 Han vägrar gå till skolan då han inte ser någon mening med det. Misslyckande på misslyckande.

Hur har ditt barn det i skolan?

Min nu snart 13 åriga son har inte haft en fungerande skolgång sedan årkurs 4, då de tog bort hans resurser. Han vägrar gå till skolan då han inte ser någon mening med det. Misslyckande på misslyckande. Besvikelse över att de resurser som fungerat slutat av olika skäl, ser sig själv som ett jobbigt barn som ingen vill vara med. Ångesten som vrider sig i honom bara man nämner skola. Han är fruktansvärt begåvad men får inte tillräckliga resurser för att göra det på sitt sätt. 

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Han klarar inte av skolan i nuläget. Behöver lång tid för att ens komma dit igen. Han behöver 1 vuxen i eget rum då han har svårt för ljud och lukter. Personkemin måste också fungera.   Men ingen vill lyssna eller så är det en kostnadsfråga för kommunen. 

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Skapa mer resursklasser/skolor