Hoppa till innehåll

#128 Mitt barn som idag är 10 år säger ofta ”skolan har förstört mitt liv”. Som lärare själv ser jag dagligen bristerna på min arbetsplats.

Hur har ditt barn det i skolan?

Mitt barn som idag är 10 år säger ofta ”skolan har förstört mitt liv”. Han går dit men hamnar ofta i konflikter. Dock är det i dagsläget lite lugnare då han fått fler nära vänner. Innan var han oftast helt ensam.

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Fortbildning bland SAMTLIGA lärare/vikarier. Ökat bidrag så det finns resurser för de barn som behöver. Framförallt är det utbildning inom specialpedagogik och npf-diagnoser som är en stor bristvara. Lärare vet inte hur de ska hantera dessa barn. Stressen och arbetsbelastningen som dagens lärare utsätts för måste tas på allvar av politikerna. Vi kämpande föräldrar kämpar i motvind ofta känns det som.

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Ökat ekonomiskt stöd så skolorna kan ta till de resurser de behöver. Se över läroplanen och analysera den noga om den verkligen är riktad mot ett barn med npf, isåfall GÖR OM LÄRARPROGRAMMEN SÅ DE FÅR MER KUNSKAP. Som lärare själv ser jag dagligen bristerna på min arbetsplats plus att jag själv har barn med npf.