Hoppa till innehåll

#144 Trots att hon kämpar allt hon kan, gör sina läxor och har full närvaro så når hon inte E i något ämne. Hennes självkänsla käcks med och mer för varje dag.

Hur har ditt barn det i skolan?

Min dotter är svagbegåvad på gränsen till en intellektuell funktionsnedsättning samt lindrig autism. Hon har inte förutsättningarna att klara skolans krav och mål. Trots att hon kämpar allt hon kan, gör sina läxor och har full närvaro så når hon inte E i något ämne. Hennes självkänsla käcks med och mer för varje dag. Svårt att få vänner i skolan. Hon känner sig utanför.  Vi har sökt KSU grupp till högstadiet men får avslag… Är så ledsen och förtvivlad att min dotter tvingas in i en vanlig skolplan när hon inte har förutsättningarna att klara det! Är rädd att hon blir hemmasittande till högstadiet. 

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Hon behöver få komma in i en klass för barn med särskilda behov. Mellan ordinarie skola och särskola finns alldeles för få möjligheter. Dessa barn hamnar i kläm!

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Fler klasser för barn med behov av särskilt stöd! Jätte bra att särskolan finns men alla barn som är precis mellan särskola och ordinarie skola hamnar mellan stolarna. Ge dem en bra och rättvis utbildning så kommer de bli vuxna, få ett arbete  och bidra till skatteintäkter!