Hoppa till innehåll

#161 Sonen då 11 år blev utburen av två vuxna ur sitt anpassade klassrum och sedan instängd i ett rum där en vuxen stod och motade dörren. Han var hemma i ett halvår.

Hur har ditt barn det i skolan?

2 pojkar med både ADHD och Autism. Familjen har gått på knäna hemma i perioder för att skolan inte är anpassad. Vilket ha gjort att barnen rasat hemma efter dem hållit ihop sig en hel dag i skolan.  Minsta sonen då 11 år blev utburen av 2 vuxna ut sitt anpassade klassrum & sedan instängd i ett rum där en vuxen stod och motade dörren.  Han var hemma i ett halvår. Nu anpassad studiegång enbart 2 timmar varje dag. Men han gör inget, sitter av tiden.    Den store grabben har haft det tufft sedan 4:e klass. Blivit beskylld för det mesta. Nu går han i 8:an- varit hemma sedan september. Då flaggade jag för detta redan i 7:an, men ingen agerade.    

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

En skola för dessa ungdomar som inte klarar ”vanlig” skola. Kunskapen finns inte på en ”vanlig” skola- inte ens hos specialpedagogerna- för rektorn måste ”godkänna” – allt!!   Äldsta sonen undrade ”varför kan inte distansundervisningen fortsätta”- inte för den var bra – men att slippa pressen att få till ett ställe där han inte mår bra!  Lagt undervisning rent praktiskt – ex  baka eller bygga en fäbod. Väv in ämnen i detta. 

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Det går INTE att skapa en skola för alla…. Men man kan skapa mindre enheter. Sluta flytta runt barnen mellan klassrum.  Och skippa dem nationella proven finns inte en enda anledning till detta innan gymnasiet…