Hoppa till innehåll

#169 Ibland kommer fler elever som behöver hjälp i olika ämnen. De tycker mitt rum är så lugnt och mysigt. Jag känner mest att jag bedriver en illegal psykakutmottagning. 

Hur har barnen det i skolan?

I min grupp går fem elever, en med stora självskadebeteenden, en som helt slutat prata och bara  gör ljud och tittar in i en vägg, en som ligger ihopkrupen som en boll i en fåtölj och skrollar på mobilen, en som somnar av utmattning och en som behöver hjälp att bryta negativa tankar om självhat och som har mattefobi. Ibland kommer fler elever som behöver hjälp i olika ämnen. De tycker mitt rum är så lugnt och mysigt. Jag känner mest att jag bedriver en illegal psykakutmottagning. 

Vilket stöd upplever du behövs för att de ska klara av skolan?

Kompetens och samverkan mellan myndigheter. Fler kompetenser samlade på skolan. Det räcker inte med en kurator på 50 % på 200 barn.  

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Det får inte handla om pengar. Det kan inte vara så att elever kostar för mycket.   Vilken rektor vill ta emot ett barn med massor av särskilda behov?