Hoppa till innehåll

#180 Mitt barn har just nu ingen fungerande skolgång. Han har blivit skuffad runt på olika ställen. Det behövs någon som förstår sig på ett barn med extra behov.

Hur har ditt barn det i skolan?

Mitt barn har just nu ingen fungerande skolgång. Han har blivit skuffad runt på olika ställen. Han blev först satt i grupprum själv där de låste dörren. De fanns en annan väg ut säger de men min son upplevde de som att han blev inlåst. Han blev sedan satt i en mindre klass med andra barn med funktionsnedsättning. Där fungerade de väldigt bra han trivdes o gjorde de han skulle. Han fick sedan en allvarlig sjukdom vilket gjorde att vi var borta ett tag från skolan. Väl tillbaka fick han börja i samma lilla klass men efter nån månad ville de att han skulle tillbaka till klassen. Han hade fått en resurs som skulle hjälpa honom. Men de har inte fungerat. Resursen har gett upp o vi är tillbaka på ruta 1. Trycket av att till varje pris komma tillbaka i kassen där de inte alls fungerade har gjort att min son känner sg värdelös. Att ingen vill vara med honom att han är krånglig. Men han rår inte för de då han antagligen har en diagnos. Har inte fått de utrett men de är på gång. 

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

De behövs någon som förstår sig på ett barn med extra behov. Någon som kan ta honom på hans nivå. Som kan avleda den aggrisivitet som uppkommer då han inte vill göra saker men blir tvinga. Idag får vi inget av detta. Bara krav på att han ska vara i klassen fast han inte klarar av det. 

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Se till att de finns resurser att tillgå oavsett vad problemen är. De ska inte finnas begräsingar på grund av pengar. Om skolan ska vara till för alla så ska alla få möjligheten att vara där på sina villkor.