Hoppa till innehåll

#183 Sonen är nu placerad i en annan lokal utanför skolan. Hans betyg har rasat. Trots det har han det bra i den andra lokalen. Han har sin stödperson och en pensionerad lärare men kommer inte att få fullständiga betyg fast han blev lovad.

Hur har ditt barn det i skolan?

Våran fina son har haft problem i skolan sedan han började 1 klass. Det eskalerade att vi till slut blev tvingade att göra en utredning som påvisade att han inte har någon diagnos. Vi bytte skolan i 6:an till honom. Allt var bra och han fick fina betyg och kände sig lyckad. När han sedan började 7:an var han helt vilsen. Alla högstadium i vår lilla kommun slogs ihop. Det blev många nya elever och stora grupper. Han kämpade på och vi gick på flera möten med skolan. Han hittade aldrig sin plats. Efter en incidens placerades han i en annan lokal utanför skolan tillsammans med 2 andra elever. Detta gjordes utan vår vetskap. Detta hände våren 2021 tre veckor innan skolavslutningen. Han kom ikapp all studier som han hängt efter. Sedan hade vi ytterligare möten och jag tog upp om hur fel behandlad han är i skolan. Han har vissa saker som han inte tål. Tex kepsen tar han inte av och det irriterar många vuxna på skolan. Och jag har påtalat att om han får en negativ tillsägelse så blir han ilsken och har sagt att låta honom vara och prata om en stund. Vad gör vuxna dom gör tvärtemot och samtidigt dom försöker få honom att prata så rör dom hom ja då blir han aggressiv och kan inte hantera situationen. Vi föräldrar har berättat och kämpat. Trots hur mycket vi försökt så lyssnar ingen på oss. Förra hösten ringde jag upp innan han skulle börja 8:an att hur har man planerat. Ja då tyckte dom att han ska placeras igen i en annan lokal utanför skolan. Jag var bestämd och sa att ni får inte göra detta till sonen. Placering får endast ske två veckor. Direkt efter samtalet planerades att han får komma till skolan. Ja får gissa om jag var upprörd. Två veckor in på höstterminen försöker en elev coach påverka sonen att han ska fundera på att gå i den lokalen utanför skolan. Han kom hem och berättade detta för oss. Jag grät, vill inte skolan ha kvar våran son ? Har blivit tillfrågad om vi föräldrar har funderat om att byta skola för honom. Detta var hans mentor som tog upp. Jag stelnade till och slog knytnäven i bordet och frågade mentorn vilket ska vi välja ? Vi har bara en högstadiet? Ska han behöva byta kommun…. vi kände oss kränkta och fel behandlade. Sedan hände det som inte får hända en incidens i skolan. Sonen hade varit i klassrummet och några andra pojkar hade tillsammans kommit på en ny lek bitchslap gick ut på att med handflatan klappa till den andra i ansiktet. Sedan hade det eskalerat mellan två andra pojkar slutade med slagsmål och polis. Våran son hade vi det tillfället stått vid dörren tillsammans med en annan pojke och sett på när dom bråkar. Vad hände vi fick en orosanmälan av skolan och där påstod skolan att våran son bråkade. Efter den händelsen placerades han omgående utan avstängning från skolan. Vi satt igen på mötet och elev coachen, kuratorer, rektorer skolpsykologer. Där kom det fram om händelsen. Sonen våran har en stödperson som verkligen är en klippa han ville berätta om händelsen men han blev tystad och han fick aldrig förklara. På mötet bestämde elevcoachen att om våran son vistas på skolan så ringer dom polisen direkt. Han ville gå på slöjden men fick inte komma till skolan. Vi föräldrar sa att det är bara du bara går på lektionen. Han blev avvisad av läraren och hen sa att han inte har något att göra och kan lämna klassrummet. Sonen lämnade sansat och ringde till mig att han inte fick komma in på lektionen. Därefter såg elevcoachen sonen frågade vad han gör på skolan. Elevcoachen ringe polisen och polisen hämtade sonen från skolan. Hmmm han har inte gjort något fel. Sonen är nu placerad i en annan lokal utanför skolan. Hans betyg har rasat. Han har det trots bra i den andra lokalen. Han har sin stödperson och en pensionerad lärare men trots allt kommer han inte att få fullständiga betyg fast han blev lovad. Han går 2 ggr/vecka till skolan. Teknik och slöjdundervisningen. Han har sänkt alla sina betyg. Får man göra såhär har jag funderat har haft dialog med skolinspektionen. Detta är ett rent helvete för oss inte minst för sonen. 

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Har bra stöd av skolpsykologen, hans stödperson, viss del av rektorns chef. 

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Allas rättigheter och att vuxna ska lära sig att bemöta våra barn med respekt. De är vår framtid.