Hoppa till innehåll

#192 Mitt barn är 11 år och låser in sig på toaletten då han tycker det är för stökigt i skolan. rektorn ger honom ogiltig frånvaro för att hon anser att han väljer att sitta på toan istället för att gå på lektion.

Hur har ditt barn det i skolan?

Mitt barn är 11 år och låser in sig på toaletten då han tycker det är för stökigt i skolan. Han har autism, adhd, hsd, celiaki och diabetes 1 och rektorn ger honom ogiltig frånvaro för att hon anser att han väljer att sitta på toan istället för att gå på lektion. Ingen egenvårdsplan, inget möte med kuratorn, skolsköterskan eller nån ansvarig för min sons trygghet i skolan. Inget svar på min önskan av åtgärdsplan eller möte för att hitta anpassningar. Jag fick en soc anmälan att jag överdriver min sons problematik men inga svar på mina mail. Nya på skolan och har inte fått ett endaste möte. Min son vägrade tillslut gå till skolan och inför denna termin har både diabetes ansvarig och mentorn slutat och fortfarande inget stöd och ingen plan. 

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

En åtgärdsplan och en egenvårdsplan så min son känner sig trygg. Liten arbetsgrupp så han hinner med och orkar fråga om hjälp. Tydliga rutiner och färre timmar i skolan. Min son vill ha ett ämne varje dag så han inte måste avbryta så fort han kommit igång. Att han får mat han klarar av att äta varje dag och vet vilken mat det är varje morgon innan han ska till skolan. Att skolan stöttar honom när han har ont eller mår dåligt och spyr. 

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Mindre klasser och fler speciallärare och specialpedagoger. Fler special grupper för extra stöd även för särbegåvade. Ett hälso team på skolan som läser läkarintyg och stöttar utefter diagnos. Att ingen ansvarig i skolan vet nånting om barnets sjukdomar och hur det påverkar barnet och vad som är viktigt för att inte skada barnet är INTE okej!