Hoppa till innehåll

#199 Sen kommer han hem och får världens utbrott som varar i timmar för då släpper han ut allt som han har gått med under skoltiden och fritids.

Hur har ditt barn det i skolan?

Sonen på 6,5 år började 1:a klass nu efter sommarlovet & vi föräldrar har försökt gjort det så bra vi kan för att förbereda honom på detta & det skulle vara ett möte med rektor, pedagoger & specialpedagog men det blev aldrig av där vi även skulle diskutera vilken som skulle bli hans resurs i skolan & på fritids då han har adhd & autism nivå 1 & måste ha en resurs med sig hela tiden för att förebygga missförstånd & andra situationer.  Han hade en resurs när han gick i förskoleklass som var väldigt bra men hon slutade pga. fortsätta gå på högskola.  Så nu har han ingen resurs utan skolan använder fritidspersonal till det & ingen av dessa vet så mycket om honom & hans diagnoser sen är dom inte med honom på rasterna fast dom ska utan då gör dom annat m.m.  Och ingen av fritidspersonalen som är med honom vågar säga något åt honom utifall att han får ett utbrott så då får han göra som han vill istället & det slutar aldrig bra.  Sen kommer han hem & får världens utbrott som varar i timmar för då släpper han ut allt som han har gått med under skoltiden/fritids.  Han äter adhd medicin & det är stor skillnad på honom så han kan koncentrera sig mer & vara mer med men det hjälper inte då han inte har någon resurs.  Han älskar matte & svenska men tycker det är svårt.  Han blir mobbad & utfryst för att han är annorlunda & sa till mig att han bara vill vara normal som alla andra, det gjorde ont i mamma hjärtat när han sa så ❤️  

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Han behöver en riktig resurs som har kunskap & är villig att lära sig mer & som är där för honom & inte bara för lönens skull.  Mitt barn får inte den hjälpen för enligt skolan så finns det ingen för tillfället.  Det var lika när han gick i förskoleklass då fick vi stånga oss blodiga för att han skulle få en resurs, tråkigt bara att hon skulle plugga vidare.

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Jag har tyvärr inget att skriva om det då det inte är någon idé för som vi har kämpat & skrivit m.m.   Inget kommer att ändras ändå för det lovas bara en massa som inte kan hållas eller blir av eller ignoreras.