Hoppa till innehåll

#207 Man hade varken överlämnat information vidare från mellanstadiet eller anpassat studiegången. I åttan gav han upp och gick ut med noll betyg. 

Hur har ditt barn det i skolan?

Min son fick sin diagnos i första klass, då var stödet att han fick sitta i korridoren med en kompis när han inte orkade att ta in mer intryck. I sjuan gick han in i en utmattningsdepression pga av att man varken överlämnat information vidare från mellanstadiet eller anpassat studiegången. I åttan gav han upp och gick ut med noll betyg. 

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Främst behöver skolan kunskap. På mindre orter finns varken kompetens, vilja eller pengar. 

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Barnen har lika rätt till en utbildning som alla andra barn. Skärp kraven på kompetens och ge resurser till ALLA skolor. Skolan ska stå lika skyldiga som omvänt, dvs anmälan till socialtjänsten om frånvaro.