Hoppa till innehåll

#220 Idag stod hen på skolgården och skrek på mig i panik i telefon för hen inte visste var de skulle vara. Ingen vuxen kom fram och frågade om hen behövde hjälp. jag fick vända på väg till jobbet och möta upp hen som började gå hemåt. 

Hur har ditt barn det i skolan?

Min 12åring skulle gå på ”lovskola” för att komma ikapp i ämnen hen halkat efter i. Hen som behöver vila lika mycket som sina klasskamrater. Idag stod hen på skolgården och skrek på mig i panik via telefon i 20 min för hen inte visste var de skulle vara. Hen vägrade gå in i skolan eller prata/ge över telefonen med/till personal hen inte kände igen på skolgården. Ingen vuxen kom fram och frågade om hen behövde hjälp och inga ordinarie lärare har informerat om att mitt barn låser sig i nya/jobbiga situationer. Så jag fick vända på väg till jobbet och möta upp hen som började gå hemåt. 

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Fler resurser och lärarassistenter, mindre klasser och mer tid att hjälpa varje enskild elev. Barnen ska inte behöva ha ångest över att de halkar efter och inte får ha ledigt som sina normfungerande kompisar.  Jag har kämpat sen förskoleklass och det har inte hjälpt och snart börjar hen 6an.

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Ta bort privatiseringen av skolor. En skola ska inte kunna gå med vinst. Mindre klasser och mer personal.