Hoppa till innehåll

#255 Det hon önskar är inte svårt; få tydliga instruktioner, bra översikt som hon förstår, få göra i sin takt, få sitta ostört och veta vem hon ska fråga när hon kör fast.

Hur har ditt barn det i skolan?

Trots många möten o diskussion om anpassningar när vi ändå inte fram. Dotter är bra på att förklara & berätta hur hon skulle behöva ha det. Men trots det finns hela tiden ursäkter & bortförklaringar varför det inte går. Och det hon önskar är inte svårt; få tydliga instruktioner, bra översikt som hon förstår, få göra i sin takt o på tider då hon är som piggast (mellan ca 9-14) kunna få sitta ostört o veta vem hon ska fråga när hon kör fast. Och bra bemötande! Ngn som har tålamod o möter med pedagogiskt stöd istället för att bli arg el tvär på henne. 

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Införa tydlighet & lätt att göra rätt, tydliggörande pedagogik   Görs det övergripande fångas alla barn in o mår bra.   Kunskap i NPF till alla, gynnar alla.   Individuell plan utformad utifrån elev o dennes behov i de fall ovan inte räcker till  Och då ska ”allt” vara möjligt   För trots att vi säger att alla ska få vara dem de är tillåts det ändå inte i praktiken