Hoppa till innehåll

#257 Man är väldigt snabb att sätta ipad i barnens händer men det är inte svaret på utbildning. Vi behöver närvarande utbildade lärare som har en pedagogisk förmåga att inspirera och utbilda.

Hur har ditt barn det i skolan?

Just nu är det drägligt då det är på en skola med resurser, dock långt hemifrån och en icke gynnsam miljö.

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Ett barn ska så klart kunna gå i sin närskola med stöd på skolan eller i klassen. Vår son har koncentrationssvårigheter  och behöver därför liten klass, tyst och lärare som förstår att inlärningen tar längre tid och behöver förklaras på ett annat sätt. Man är väldigt snabb att sätta ipad i barnens händer men det är inte svaret på utbildning. Vi behöver närvarande utbildade lärare som har en pedagogisk förmåga att inspirera och utbilda. Egentligen helt logiskt men ack så problematiskt.

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Ge mer rättigheter/pondus till lärarna, se till så att barnen respekterar lärarna och uppför sig i skolan på så sätt blir det automatiskt lugnare klasser. Varför har vi gått så långt att barn har fått makten och uppför sig hur som helst. Mindre klasser är helt klart att föredra och resurser/special klasser så man får stöd. En miljö där lärande och utbildning är roligt och inspirerande måste vara den tydliga visionen för alla skolor.