Hoppa till innehåll

#261 11-åringen är högt begåvad och klarar därför av skolan fortfarande, trots hög frånvaro. Varje dag undrar hon hur det ska gå för henne i livet. 

Hur har ditt barn det i skolan?

11-åriga tjejen kämpar varje dag med att komma till skolan. Oftast går det. Ett par dagar i veckan går det inte. Hon vill inget hellre än att det ska funka. Att hon ska vilja gå dit. När hon är där behöver hon ibland gå undan för att klara alla intryck och all ångest skolan skapar. Men det finns ingenstans att gå undan. Rummet för de som behöver gå undan eller vara ifred av annan anledning är oftast fullt med barn, så där blir inget lugn. 11-åringen är högt begåvad och klarar därför av skolan fortfarande, trots hög frånvaro. Varje dag undrar hon hur det ska gå för henne i livet. 

Vilket stöd upplever du behövs för att ditt barn ska klara av skolan?

Hon behöver någon som är med henne och fångar upp henne under dagen, så att hon inte blir osynlig. Hon behöver kunna gå undan och få lugn och ro. Det är för trångt och för lite personal. Skolan gör det de kan, de kan inte göra mer med de förutsättningar de har. 

Vad du tycker att politiker i din kommun eller på nationell nivå ska göra för att skapa En skola för ALLA?

Skapa ekonomiska incitament för att ta emot barn med olika funktionsnedsättningar. Gör det önskvärt och lönsamt för skolorna att ta emot de här barnen. Låt dem få skapa skolor där de tävlar om vilken som funktionsnedsatta barn helst väljer.